INDICATIES

Vasculaire problemen

Quadrivas Therapy is gespecialiseerd in het herstellen van bloedvaten. Wanneer er sprake is van vaatvernauwing, vermindert de bloedtoevoer naar de weefsels geleidelijk aan. Deze verminderde bloedtoevoer kan lang zonder symptomen zijn, maar wanneer de vernauwing een kritische grens overschrijdt, kan er een tekort aan zuurstof in de weefsels ontstaan. Dit zorgt voor pijn, stijfheid, vermoeidheid en extra vetafzetting in het lichaam. Vaatvernauwingen zijn omkeerbaar, dat betekent dat ook de gevolgen ervan zoals extra vetafzetting en oedeem kunnen verdwijnen. 

 

Pijnklachten

Eén op de 5 mensen lijdt aan chronische pijn, bij 65 plussers is dat één op de 3. De pijn wordt chronisch genoemd wanneer deze langer bestaat dan 3 tot 6 maanden en waarvoor vaak geen oplossing is. In zo’n 80% van de gevallen kan ook niet de juiste behandeling worden gevonden. Door middel van Quadrivas Therapy krijgt het weefsel weer de ruimte die het nodig heeft, zodat het lichaam zélf weer goed kan functioneren, zonder pijn. Ook bij hoofdpijn worden goede resultaten geboekt.

 

Slecht genezende wonden

Er zijn verschillende redenen waarom een wond niet “gewoon” geneest. Dat kan zijn, omdat de wond erg groot is, of omdat er factoren zijn, die het natuurlijk genezingsproces van het lichaam ondermijnen of verstoren. Onbelemmerde toevoer van bloed en zuurstof zijn essentieel voor de wondgenezing. Uit studies blijkt dat vasculaire insuffi­ciëntie een veel voorkomende oorzaak is van arteriële, diabetische, veneuze en drukulcers (zweren), waardoor de onderste extremiteiten van het lichaam aangedaan worden. Wanneer de zuurstofvoorziening in het weefsel weer hersteld wordt door Quadrivas, is dit een krachtige impuls voor het lichaam om te kunnen genezen. 

 

Lymfoedeem

Omdat vooral secundaire lymfoedeem vaak toe te schrijven is aan een duidelijke oorzaak, kan de Quadrivas Therapy veel bereiken. Daar het lymfestelsel extra belast wordt door stuwing in de bloedvaten, zien wij vaak dat als de bloedvaten weer in staat zijn hun werk te doen, secundair lymfoedeem vrij snel verdwijnt. Dit geldt vooral bij lymfoedeem wat is ontstaan na trauma’s of orthopedische operaties. Maar ook bij veneuze insufficiëntie, zoals door spataderen, kan de conditie van de aderen sterk verbeterd worden zodat de secundaire lymfoedeem afneemt en snel verdwijnt.

Bij primaire lymfoedeem is er iets anders aan de hand. Lymfevaten zijn niet goed aangelegd, of er zijn eenvoudig te weinig om de lymfestroom te kunnen vervoeren. Ook daarin kan Quadrivas helpen, maar het kan de oorzaak niet wegnemen. Steunkousen blijven daarom vaak nodig. Wel wordt de conditie van het weefsel verbeterd, waardoor het ontstaan van infecties sterk teruggedrongen wordt, en plaatselijke verdikkingen en verharding van het weefsel, zogeheten fibrose verdwijnen en/of worden voorkomen.

 

Revalidatie

Na een ongeluk, val of door een operatie is het lichaam zelf vaak niet meer in staat om goed te herstellen. Ook na een schijnbaar klein ongeluk waarbij posttraumatische dystrofie kan optreden. Er is externe manipulatie nodig om de spieren, het bindweefsel en de zenuwen en bloedvaten in goede conditie te krijgen. Quadrivas geeft het lichaam een sterke impuls om te herstellen. Een behandeling is te vergelijken met een work-out voor alle spieren.

 

Lipoedeem

Een ziekte van het hele systeem.

Herken je dit klachtenpatroon:

  • Dikke benen
  • Kledingmaat boven- en onderlichaam verschilt 2 tot 3 maten
  • Zwaar gevoel in de benen
  • Snel blauwe plekken
  • Gewrichtsproblemen, met name de knieën 
  • Cellulite, van licht structuurverschil tot proppen in de benen
  • Pijnlijke benen
  • Matige tot slechte conditie
  • Andere vrouwen in de familie hebben deze klachten ook
  • Afvallen lukt wel, behalve op de benen (en/of armen)

Grote kans dat je lipoedeem hebt.

Veel vrouwen met lipoedeem komen naar mijn praktijk. Inmiddels is er zoveel ervaring met deze aandoening verkregen, dat wij als therapeuten durven zeggen dat Quadrivas de enige niet-invasieve geneeswijze is voor lipoedeem, ook op de lange termijn. Stadium 1 en 2 zijn volledig omkeerbaar, bij stadium 3 wordt een herstelpercentage van 50 tot 80 bereikt. De klachten die erbij horen verdwijnen daardoor en zijn niet langer chronisch. Met Quadrivas Therapy komt lipoedeem niet terug. Door het aangetaste gebied te stimuleren en er vooral voor te zorgen dat de aders weer in topconditie komen, verdwijnt lipoedeem.

Hoe ontstaat lipoedeem?

Volgens de laatste inzichten is de oorzaak van deze aandoening een verstoorde lymfe-afvoer en lekkende capillairen door zwakker bindweefsel. Wat er gebeurt is dat vocht vanuit de bloedvaten en lymfevaten lekt in het weefsel. Dit vocht wordt door suiker-koolhydraatketens (GAG’s) gebonden tot een gelei-achtige massa, en blijft zitten in het weefsel. Het bindweefsel bij lipoedemers kan extra uitrekken, en zodoende meer vocht/gelei bevatten. Het is moeilijk de geleimassa weer vloeibaar te maken, het blijft dus zitten. Dit verklaart ook het zware gevoel. Men noemt het daarom een bindweefselziekte, een SAT (subcutaneous adipose tissue) disorder. Het geeft ook een chronisch ontstekingsbeeld in het weefsel. Uiteindelijk kunnen er in het aangedane weefsel verhardingen ontstaan, dit wordt fibrose genoemd. De bekende arts Dr. Karen Herbst (VS) heeft onderzoek gedaan naar het effect van Quadrivas bij lipoedeem.

 

Niet volledig

Deze opsomming is zeker niet volledig. Quadrivas is namelijk ook goed inzetbaar bij metabole problemen, plaatselijke vetophopingen, diabetes mellitus type 2, fibromyalgie, cellulite, herstel van littekenweefsel, en bij voorbereiding- en herstel bij (orthopedische) operaties. Ook zou het goed inzetbaar kunnen zijn bij Long COVID. Veel klachten tijdens zwangerschap kunnen worden verholpen en voorkomen. 

Staat jouw aandoening er niet bij en wil je toch graag weten of Quadrivas iets voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail of vul het contactformulier in.