Expert in chronische lichamelijke klachten

Janneke Smitstra

Ik ben het gezicht achter Quadrivas Clinic in Harlingen.

Gewoon met mijn blote handen zorgen dat een mens zich beter gaat voelen, daar kan ik echt blij van worden. Steeds beter worden in het vak vind ik ook belangrijk, kwalitatief is de innovatieve Quadrivas Therapy een hoogstaande methode, mits het goed wordt uitgevoerd. 
Ik kan me niet voorstellen dat er een andere therapie is die bij veel aandoeningen zo effectief is.

Na jaren als oncologieverpleegkundige te hebben gewerkt kwam ik bij toeval een journalistiek artikel tegen over Quadrivas. En dat wekte meteen mijn interesse. Intensieve manuele behandelingen gecombineerd met leefstijl- en voedingsadviezen, dat leek mij een prachtig vak. Dus startte ik in 2010 met de basisopleiding aan de Quadrivas Academy, en rondde ik in 2014 vervolgens de opleiding advanced practitioner af. Jarenlange training (gemiddeld 6 jaar) in precies de juiste techniek is noodzakelijk om het metabolisme van het weefsel heel effectief aan te jagen, fibrose-vorming af te breken en bloedvaten te herstellen. Niet echt makkelijk om te leren, maar gelukkig hou ik wel van uitdagingen.  

Op mijn vijftigste besloot ik te stoppen met mijn parttime baan in het ziekenhuis, het was niet meer te combineren met mijn praktijk vanwege de grote stroom aan belangstelling voor Quadrivas.

Mijn clinic bestaat inmiddels 11 jaar, en ik hoop dit vak nog heel lang uit te kunnen oefenen, want het geeft ontzettend veel voldoening.

ERVARINGEN

Soul Surf Yoga
05/05/2022
Al een paar jaar met regelmaat lig ik bij Janneke op de verwarmde massagetafel (echt heerlijk!!!) De behandeling is best pittig soms, maar ik voel altijd dat het goed is voor mijn lichaam wat ze doet met haar handen. Janneke weet heel goed wat ze doet en zorgt voor een fijn, warm en veilig gevoel.
Lees verder
Jerno en Thea Meijer
14/04/2022
Vanwege mijn primair lymfoedeem en lipoedeem verschillende therapieën ondergaan, maar was niet echt tevreden. 3 Jaar geleden bij Janneke terecht gekomen, wat een verademing! Door haar Quadrivas Therapie behandelingen ben ik inmiddels van mijn steunkousen af en voel ik me veel lekkerder in mijn vel! Deze therapie past bij mijn lichaam. Soms even de kiezen op elkaar, maar na afloop van de sessie voel ik me zeer relaxed, dankzij de professionaliteit en gastvrijheid van Janneke. Zéker aan te raden!!
Lees verder
Tinie Kiewiet
13/02/2022
Door scoliose en werk gerelateerde rugklachten, laat ik mij af en toe behandelen door Janneke. Ben meestal helemaal suf als ik bij haar vandaan kom. Voel me daarna herboren. Mijn werk is dan weer veel beter te doen. Ik kan me weer veel beter bewegen na haar behandeling. Zeer goede vakvrouw wie ik niet kan missen.
Lees verder
Douwe Poelstra
13/02/2022
Door rugklachten kon ik op een dag bijna niet meer lopen. Fysiotherapie schoot ook niet erg op. Na 4 behandelingen bij Janneke was het over! Een paar keer nog eens terug geweest, maar de klachten bleven weg. Een lieve vrouw die haar vak verstaat!
Lees verder
Janet Deinum
08/02/2022
Melanie Schroer
30/01/2022
Sinds ik bij Janneke de quadrivas therapie ontvang heb ik helemaal geen last meer van pijn in mijn benen.😁. Heerlijk en ook al tijden zonder steunkousen. Daarbij is het ook nog een super vriendelijke vrouw, en altijd fijn om er weer te zijn. Echt een aanrader!.
Lees verder
Daniëlle van Doorn
25/01/2022
Sinds een aantal jaren heb ik last van oedeem in mijn benen met steunkousen als gevolg. Al na een paar behandelingen bij Janneke had ik mijn steunkousen niet meer nodig. Een bevrijding is dat! Ik ben er nog niet, maar dat komt wel.
Lees verder
Annerigt Sijbesma
22/01/2022
Een aantal jaren geleden begon ik rugklachten te ervaren, waar ik na een aantal behandelingen van Janneke vanaf gekomen ben. Je zult even door de pijn heen moeten bijten bij de eerste massage als je flink vast zit, maar dat is het zeker waard. Dit verdwijnt naarmate de behandelingen. Je lichaam begint namelijk steeds soepeler aan te voelen. Naast dat ik me weer lekker voel in m'n lijf heb ik er nog extra adviezen bij gekregen waardoor ik zeker weet dat ik niet opnieuw vast kom te zitten. Ik ben me bewuster geworden van wat ik eet en hoe(veel) ik beweeg en ook van hoe je lichaam reageert op stress. Bedankt!
Lees verder
Eddie Doolan
19/01/2022
Voor mij is Janneke een geweldige therapeut. Toen ik voor het eerst bij haar langs ging had ik moeite met wat langer staan – de doorbloeding in mijn benen was niet al te best. Door haar aandacht en toegewijde aanpak werd de doorbloeding steeds beter. In het begin deden sommige bloedvaten veel pijn vooral bij koud weer en waren ook erg gevoelig op de behandeltafel. Nu is de doorbloeding in mijn beide benen goed, de pijn en gevoeligheid is helemaal weg en ik kan lang staan zonder moeite. Ik ga nog steeds met regelmaat langs – er is altijd iets in mijn lichaam dat aandacht vraagt: rug, schouders, buik, knieën, hand – en iedere keer is er echt een verbetering te merken. Eddie D.
Lees verder
Johannes Bloemhof
19/01/2022
vanaf 1990 last van oedeem in benen daarbij steunkniekousen toen steunkousen tot de lies en daarna steunkousen als panty , geen resultaat en werd depressief! had broekmaat 48/50! nu na 3jaar in behandeling bij Quadrivas en geen steunkousen meer draag en broekmaat 42 heb ben ik zo dankbaar met de behandeling en heb nu een beter humeur!
Lees verder

DEEL JE ERVARINGEN MET ANDEREN

Zou je het leuk vinden om je ervaringen over mijn praktijk te delen? Je kunt een review voor me achterlaten op google via onderstaande knop. Bedankt!