FAQ – FREQUENTLY ASKED QUESTIONS “Quadrivas”

Choose English page

Een eerste behandeling wordt altijd voorafgegaan door een uitgebreid intakegesprek. Daarin komen onder andere de onderwerpen leefstijlgewoontes, voeding en ontspanning aan bod. Daarna ga ik je hele lijf ‘lezen’ met mijn handen. Ik vertel je precies wat ik tegenkom aan restricties, en wat ik vind van de conditie van je weefsel. Uiteraard is deze intensieve screening ook een behandeling. Je kunt het zien als een work-out voor al je spieren. Overal waar blokkades zijn en waar de doorbloeding niet op orde is, kan als pijnlijk worden ervaren. Maar je voelt meteen dat dit nodig is. Je lichaam ervaart het als functionele pijn. Verderop in het behandeltraject gaat deze pijn uiteindelijk verminderen en verdwijnen. De meeste mensen liggen na verloop van tijd een beetje te dommelen of te slapen. 

Na deze screening plus een bloeddrukmeting en kleine bloedtest wordt het behandelplan besproken. Vaak raad ik aan om de eerste keren 2 tot 3 keer per week te komen. Het lichaam moet getraind worden, en dat gaat het best bij een snelle frequentie. Hou de eerste keer rekening met 2 tot 2 ½ uur in verband met de intake. Er is momenteel een wachtlijst.

 

Met welke behandeling is Quadrivas te vergelijken?

Quadrivas is een vorm van manuele weefsel-manipulatie. Met een afwisseling van snelle diepe aanhaak- en schraaptechnieken wordt het weefsel gestimuleerd zich te openen en te ontwarren. Daardoor wordt de doorbloeding op micro- en macroniveau gestimuleerd. Deze manier van werken is uniek in de wereld. Alleen Quadrivas-therapeuten hebben deze methode geleerd. Het is dan ook met geen andere behandeling te vergelijken. 

Kan mijn klacht behandeld worden?

Quadrivas Therapy is breed inzetbaar, soms vind ik een nieuwe toepassing. Het is daarom de moeite waard te informeren of ik jouw klacht kan behandelen. Een opsomming van indicaties die ik behandel.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Dit is een lastige vraag. Het hangt af van verschillende factoren. Hoe de conditie van je weefsel en je hele lichaam is, je leeftijd speelt een rol, heb je veel gesport of niet. Is de doorbloeding erg verstoord, en hoe aangetast zijn je bloedvaten? 

Soms ervaren cliënten na 6 keer al een zodanige verlichting van klachten dat de therapie stopgezet kan worden, maar zoals bij lipoedeem zijn er gemiddeld 20 tot 40 behandelingen nodig voordat het lijf weer gezond is. Sommige cliënten worden aangeraden een onderhoudstraject in te gaan, van een aantal keren per jaar. Van mij krijg je altijd een eerlijk en oprecht advies. 

Wat kan ik zelf doen?

Gezonde lichaamscellen, weefsels, bloedvaten, botten en huid hebben baat bij gezonde voeding, beweging, maar vooral ook ontspanning.  Met name teveel stress gedurende een langere periode kan zowel gevolgen van lichamelijke en psychische aard hebben. Door langdurige stresshormonen die circuleren in het lichaam, kunnen er hart- en vaatproblemen ontstaan. Ook kunnen er tekorten ontstaan omdat het lichaam de energie ergens anders voor nodig heeft. Hierdoor gaat het immuunsysteem slechter werken en verloopt de spijsvertering niet zoals het zou moeten. 

Daarnaast worden spieren langdurig aangespannen en dit kan zorgen voor hoofdpijn, rugpijn of nekpijn. De gemoedstoestand kan ook door stress worden aangetast en ervoor zorgen dat iemand zich eenzaam, machteloos of ongelukkig voelt. 

Zorg daarom dat je stress vermijd, slaap minimaal zeven tot acht uur per nacht, beweeg voldoende, zorg voor rust en ontspanning en kies voor een gezond voedingspatroon. Want ook slechte voeding kan stress opleveren. 

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?

Dat hoeft niet. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met mij, een verwijsbrief is niet nodig. 

Hoeveel kost een behandeling in Harlingen en wordt het vergoed door de zorgverzekeraar?

Een volledige behandeling van 90 minuten bedraagt € 195,00. 

Tijdens de intake-sessie worden een aantal gezondheidstesten gedaan, die jou veel informatie opleveren over de gezondheid van je biljoenen cellen. De kosten daarvoor zijn € 75,-.  Totaal betaal je de eerste keer € 270,-.

De behandelingen van Quadrivas Clinic Harlingen worden deels door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het valt dan onder natuurgeneeskundige of alternatieve zorg, massagetherapie. Het best kun je dit checken bij je zorgverzekeraar. Mijn praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten (NVST) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). 

Boek je Quadrivas Behandeling in Harlingen