INDICATIES

Ch

Choose English pageoose English page

Bij welke indicaties is Quadrivas treatment de juiste behandeling?

Voor deze indicaties kunt je terecht bij Quadrivas Treatment in Harlingen. Staat jouw aandoening er niet bij? Ook dan kun je contact opnemen om te zien wat Quadrivas voor jou kan betekenen. 

Slecht Genezende wonden

Slecht genezende wonden

Er zijn verschillende redenen waarom een wond niet “gewoon” geneest. Dat kan zijn, omdat de wond erg groot is, of omdat er factoren zijn, die het natuurlijk genezingsproces van het lichaam ondermijnen of verstoren. Onbelemmerde toevoer van bloed en zuurstof zijn essentieel voor de wondgenezing. Uit studies blijkt dat vasculaire insuffi­ciëntie een veel voorkomende oorzaak is van arteriële, diabetische, veneuze en drukulcers (zweren), waardoor de onderste extremiteiten van het lichaam aangedaan worden. Wanneer de zuurstofvoorziening in het weefsel weer hersteld wordt door Quadrivas, is dit een krachtige impuls voor het lichaam om te kunnen genezen.

Lees op deze pagina verder over de andere indicaties en Quadrivas Therapy.

(Chronische) Pijnklachten

(Chronische) pijnklachten

Eén op de 5 mensen lijdt aan chronische pijn, bij 65 plussers is dat één op de 3. De pijn wordt chronisch genoemd wanneer deze langer bestaat dan 3 tot 6 maanden en waarvoor vaak geen oplossing is. Pijnklachten die langer bestaan hebben invloed op het zenuwstelsel. Het reageert gevoeliger op prikkels, zoals licht, geluid, kou en pijn. Omdat deze prikkels optreden, kosten werk, relatie of hobby’s meer moeite. Door deze emotionele en sociale gevolgen kunnen de pijnklachten erger worden. Chronische pijn is dan ook een ziekte op zich. In zo’n 80% van de gevallen kan niet de juiste behandeling worden gevonden. Door middel van Quadrivas Therapy krijgt het weefsel weer de ruimte die het nodig heeft, zodat het lichaam zélf weer goed kan functioneren, zonder pijn. Ook bij hoofdpijn worden goede resultaten geboekt. 

Lees verder welke andere indicaties ik nog meer behandel met Quadrivas Therapy.

Lipoedeem

Lipoedeem

Veel vrouwen met lipoedeem komen naar mijn praktijk. Inmiddels is er zoveel ervaring met deze aandoening verkregen, dat wij als beroepsgroep durven zeggen dat Quadrivas de enige niet-invasieve geneeswijze is voor lipoedeem, ook op de lange termijn. Stadium 1 en 2 zijn volledig omkeerbaar, bij stadium 3 wordt een herstelpercentage van 50 tot 80 bereikt. De klachten die erbij horen verdwijnen daardoor en zijn niet langer chronisch. Met Quadrivas Therapy komt lipoedeem niet terug. Door het aangetaste gebied te stimuleren en er vooral voor te zorgen dat de aders weer in topconditie komen, verdwijnt lipoedeem.

Lees verder voor welke aandoeningen en klachten Quadrivas Therapy nog meer geschikt is.

Problemen met bloedvaten​

Problemen met bloedvaten

Quadrivas Therapy is gespecialiseerd in het herstellen van bloedvaten. Wanneer er sprake is van vaatvernauwing, vermindert de bloedtoevoer naar de weefsels geleidelijk aan. Deze verminderde bloedtoevoer kan lang zonder symptomen zijn, maar wanneer de vernauwing een kritische grens overschrijdt, kan er een tekort aan zuurstof in de weefsels ontstaan. Dit zorgt voor pijn, stijfheid, vermoeidheid en extra vetafzetting in het lichaam. Vaatvernauwingen zijn omkeerbaar, dat betekent dat ook de gevolgen ervan zoals extra vetafzetting en oedeem kunnen verdwijnen. 

Lees verder welke andere indicaties ik behandel met de Quadrivas Therapy.

Diabetes of Pre-diabetes

Gevolgen van diabetes of pre-diabetes


De wanden van al onze bloedvaten (groot en klein) moeten in goede conditie blijven en liefst een zo glad mogelijk oppervlak hebben om het bloed goed te laten stromen. Je lichaam zorgt daarvoor door de cellen die de bloedvaten bekleden (endotheelcellen) zo nodig te repareren. Normaal gesproken kan je lichaam wel 70 tot 80 jaar lang voor dat bloedvat-onderhoud zorgen. Natuurlijk zijn er verschillen tussen mensen: die worden door erfelijke factoren (genen) mede bepaald.
Er zijn echter situaties die vaker om een bloedvat-reparatie zullen vragen: te hoge bloeddruk, roken, te veel ongezond cholesterol, maar zeker ook afwijkende glucosewaardes veroorzaken schade en vragen vaker om bloedvat-reparaties.

En zo ‘verbruik’ je als het ware te snel je ‘reparatiecapaciteit’ en krijg je in plaats van op hoge leeftijd soms al tientallen jaren eerder ‘broze vaten’. Zo’n versnelde veroudering zorgt voor complicaties. Diabetes veroorzaakt door te hoge, te lage of te schommelende glucosewaardes, een soort ‘versnelde veroudering’ die zich toont in complicaties. Dat zijn dan complicaties die anders pas op hoge leeftijd voor zouden komen. 

Quadrivas verbetert de doorbloeding in de spieren, zorgt ervoor dat de spreiding van glucose in het lichaam beter wordt. Hierdoor wordt de lever minder belast en neemt de insulinegevoeligheid van cellen toe. Door Quadrivas komen je bloedvaten in een betere conditie, ze worden als het ware ‘getraind’ door de behandeling.

Als je naast deze manuele behandeling ook nog méér gaat bewegen en glucose-schommelingen in je voeding voorkomt, helpt dat enorm. In mijn praktijk kun je je bloedglucose over de laatste vier maanden laten meten, zodat je weet hoe jouw waarden ervoor staan. (Dat is overigens altijd goede informatie, ook als er geen diabetes meespeelt.)

Maak je een afspraak?

Lymfoedeem

Lymfoedeem

Omdat vooral secundaire lymfoedeem vaak toe te schrijven is aan een duidelijke oorzaak, kan de Quadrivas Therapy veel bereiken. Daar het lymfestelsel extra belast wordt door stuwing in de bloedvaten, zien wij vaak dat als de bloedvaten weer in staat zijn hun werk te doen, secundair lymfoedeem vrij snel verdwijnt. Dit geldt vooral bij lymfoedeem wat is ontstaan na trauma’s of orthopedische operaties. Maar ook bij veneuze insufficiëntie, zoals door spataderen, kan de conditie van de aderen sterk verbeterd worden zodat de secundaire lymfoedeem afneemt en snel verdwijnt.

Bij primaire lymfoedeem is er iets anders aan de hand. Lymfevaten zijn niet goed aangelegd, of er zijn eenvoudig te weinig om de lymfestroom te kunnen vervoeren. Ook daarin kan Quadrivas helpen, maar het kan de oorzaak niet wegnemen. Steunkousen blijven daarom vaak nodig. Wel wordt de conditie van het weefsel verbeterd, waardoor het ontstaan van infecties sterk teruggedrongen wordt, en plaatselijke verdikkingen en verharding van het weefsel, zogeheten fibrose verdwijnen en/of worden voorkomen.

Niet alleen mensen met lymfoedeem hebben baat bij Quadrivas Therapy, lees op deze pagina voor welke andere indicaties deze methode nog meer geschikt is. 

 

Revalidatie (bijv. na een ongeluk)

Revalidatie

Na een ongeluk, val of door een operatie is het lichaam zelf vaak niet meer in staat om goed te herstellen. Er ontstaat meestal een ontstekingsreactie, doordat vaten meer vocht door hun wanden laten gaan in het getroffen lichaamsgebied, waardoor er een lokale zwelling ontstaat met roodheid en warmte. Dit is precies de bedoeling, want het lichaam kan door deze reactie afvalstoffen afvoeren. Als dit proces echter te lang blijft bestaan, kan er functieverlies ontstaan en bindweefselvorming optreden, met blijvend verlies van de kracht van spieren.
Ook na een schijnbaar klein ongeluk waarbij posttraumatische dystrofie kan optreden. Het mechanisme werkt dan niet meer goed. Er is externe manipulatie nodig om de spieren, het bindweefsel en de zenuwen en bloedvaten in goede conditie te krijgen. Quadrivas geeft het lichaam een sterke impuls om te herstellen. Een behandeling is te vergelijken met een work-out voor alle spieren.

Lees welke aandoeningen nog meer behandeld kunnen worden met Quadrivas Therapy bij de artikelen.

Neem contact op voor een behandeling van Janneke Smitstra, Manueel Vasculair Quadrivas Specialist.

Voor deze zes indicaties kunt je terecht bij Quadrivas Treatment in Harlingen. Staat jouw aandoening er niet bij? Ook dan kun je contact opnemen om te zien wat Quadrivas voor jou kan betekenen. 

kijk naar de recensies