Hoe krijg je gezonde nagels?

Quadrivas zorgt ervoor dat je lichaamscellen weer werken zoals ze bedoeld zijn. De aderen worden weer de aanvoer- en afvoerkanalen voor je cellen. Ik zie dat veel mensen willen weten hoe ze beter kunnen leven. De een wil minder klachten, de ander heeft een streefgewicht, een derde wil zich fitter voelen.

Wat de reden ook is, bezig zijn met je gezondheid start een keer. Soms is het startpunt de nagels. In dit artikel lees je wat je nagels over je celgezondheid kunnen zeggen.

Functie van de nagel

De nagel heeft als belangrijkste functie om de zenuwuiteinden van onze vingers en tenen te beschermen. Dankzij de nagel hebben we gevoel in onze vingertoppen en tenen. Daarnaast voorkomt het ook dat er op de plekken eelt kan ontstaan, wat de gevoeligheid weer in de weg zou zitten. De nagel heeft ook nog een andere functie, we kunnen er mee krabben. Nagels groeien gemiddeld 2 tot 3 millimeter per maand. En wie een nagel verliest moet even geduld hebben. Een vingernagel heeft ongeveer 6 tot 8 maanden nodig voor hij weer volledig is, een teen nagel kan ruim een jaar duren.

Wat kun je allemaal aflezen van je nagels?

De nagel is ook een afspiegeling van onze gezondheid. Een gezonde nagel is (licht) roze van kleur. De lunula, het halve maantje, is goed zichtbaar en lichter van kleur. Een goede afmeting van de halve maan is als hij ongeveer een vijfde deel van de nagel in beslag neemt. De nagels kunnen ook een andere kleur hebben. Zo kunnen gele nagels duiden op een schimmelinfectie en blauwe op een zuurstoftekort of diabetes.

Nagels kunnen nog meer vertellen, hier is een lijst plus veelvoorkomende oorzaken

Symptomen en oorzaken ongezonde nagels

Broze nagels kan zijn veroorzaakt door; Regelmatig bevochtigen en drogen
Zachte of zwakke nagels kan door overmatige blootstelling aan vocht of chemicaliën
Schilferig, gespleten kan komen door verwonding of ijzertekort
Ribbels kan door veroudering (verticaal) of onderliggende aandoening (horizontaal)
Gele nagels kan door een infectie of reactie op het product
Zwarte lijnen kan door letsel
Witte vlekken kan door verwonding, infectie, allergische reactie, mineraaltekort
Ontbreken van halve manen Geen oorzaak – niet iedereen heeft ze!

Behandeling

Een Quadrivastherapeut let óók op je nagels. Als je nagels dat nodig hebben, stuur ik je door naar een andere professional.