Boekje open over Lipoedeem en Quadrivas. Veel vrouwen met lipoedeem komen naar mijn praktijk.
Wat is lipoedeem?

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een afwijkende verdeling van vet en vocht onder de huid. Lipoedeem komt met name voor in de benen, maar ook op de armen, de dijen, de buik en billen. Het maakt niet uit wat het lichaamsgewicht is.

Lipoedeem kan progressief zijn. Dit betekent dat de toename van vet en vocht, bij geen goede behandeling, langzaam maar gestaag kan toenemen. De oorzaak van lipoedeem is nog niet geheel wetenschappelijk bewezen. Zeer waarschijnlijk is er sprake van genetische aanleg, samen met een verstoring van de haarvaatjes (capillairen = microangiopathie) van vetweefsel, die zwak worden en daardoor teveel vocht doorlaten. Echter, lipoedeem kan ook optreden zonder soortgelijke gevallen in de familie.

…vaak verward met obesitas

Lipoedeem zelf wordt vaak over het hoofd gezien door (huis)artsen of wordt verward met obesitas of lymfoedeem. Cliënten hebben vaak een lange lijdensweg achter de rug voordat duidelijk wordt wat de oorzaak van hun klachten is. Belastend voor deze cliënten zijn met name de klachten van het lipoedeem door de vet en- vochtophopingen. Zwelling in het onderhuidse weefsel van het onderbeen wordt veroorzaakt door een verstoord lymfesysteem.

Aan het begin van de ziekte is lipoedeem niet of nauwelijks zichtbaar, maar vaak in de avond ervaren deze vrouwen wel opgezette benen. Dit wordt versterkt door langdurig staan of zitten, vooral in het zomer seizoen. De klachten verergeren in de loop van de jaren; zo neemt de zwelling in het onder- en bovenbeen ook ’s nachts niet meer af. Deze waterretentie (zwaartekracht) veroorzaakt gevoelens van spanning en bij aanraking en/of druk pijn.

Lipoedeem treft vooral vrouwen

In de meeste gevallen zijn lipoedeem patiënten vrouwen. Zij lijden psychisch onder de aandoening en krijgen vaak te maken met veel onbegrip vanuit hun omgeving. Zo krijgen zij vaak te horen dat lijnen en bewegen de oplossing is voor hun probleem, toch is dit maar een klein deel van de oplossing. Ondanks alle maatregelen zoals diëten blijft het vetweefsel op de benen of armen toenemen. Meestal is de romp magerder waardoor er een wanverhouding ontstaat ten opzichte van de benen en/of armen.

Met Quadrivas is er is wel degelijk iets aan te doen

Artsen en andere hulpverleners zeggen vervolgens dat er niets aan te doen is, behalve steunkousen dragen, diëten, sporten en liposuctie. Er is wel degelijk iets aan lipoedeem te doen. Inmiddels is er zoveel ervaring met deze aandoening verkregen, dat wij als therapeuten durven zeggen dat Quadrivas de enige niet-invasieve geneeswijze is voor lipoedeem, ook op de lange termijn. Met de Quadrivas-behandeling wordt resultaat geboekt: Stadium 1 en 2 zijn volledig omkeerbaar, bij stadium 3 wordt een herstelpercentage van 50 tot 80 bereikt. De klachten die erbij horen verdwijnen daardoor en zijn niet langer chronisch.

Met Quadrivas Therapy komt lipoedeem niet terug. Door het aangetaste gebied te stimuleren en er vooral voor te zorgen dat de aders en het lymfesysteem weer in topconditie komen, verdwijnt lipoedeem.
De gemiddelde hoeveelheid Quadrivas-behandelingen die nodig zijn bij lipoedeem bestaat uit 20 tot 40.

Start je behandeling

Wil je meer weten, of meteen een afspraak maken? Ik heb een eigen praktijk in Harlingen. Neem je contact op?

Of volg Janneke op Instagram of Facebook