Quadrivas Therapy is een manueel vasculaire behandeling voor slecht helende wonden. Hoe zit dat nu met micro en macro-circulatie? We doen een boekje open over wonden.

Wonden en Quadrivas Therapy

Een slecht genezend open been (ulcus cruris) wordt beschouwd als het eindstadium van chronisch veneuze insufficiëntie. Het is het gevolg van afwijkingen in de microcirculatie, die op hun beurt weer veroorzaakt worden door stoornissen in de macrocirculatie van het bloed.

Even uitleggen: De bloedsomloop kun je onderverdelen in twee delen: de macrocirculatie, het stelsel van soepele buizen en buisjes dat het bloed van het hart naar de organen brengt (arterieel deel) en ook weer daarvandaan terugvoert naar het hart (veneus deel), en anderzijds de microcirculatie daartussen in. In deze spons van miljoenen minuscule vaatjes is er uitwisseling van stoffen met de weefsels.

Waarschijnlijk is het zo dat lekkage van vocht, eiwitten en rode bloedcellen de basis vormen van een ontstekingsproces. Dat is het begin van de beschadiging van de huid en de vorming van een wond.

Compressie op de wonden

In de reguliere zorg is er veel compressietherapie (steunkousen en/of drukverband). Met gebruikmaking van deze zorg zie je dat ongeveer 50% van alle wonden geneest (met kans op recidiven) binnen 4 maanden, ca. 20% is na twee jaar niet genezen en ca. 8% na 5 jaar nog niet.

Dat zijn best veel wonden die niet, slecht of heel langzaam genezen. Als je een wond hebt, ervaar je een grote belasting in het dagelijks leven, dat is niet te onderschatten.

Micro- én Macrocirculatie hebben baat bij Quadrivas Therapy

Quadrivas Therapy is een zeer goede behandeling om de macro- én microcirculatie weer op gang te brengen en daarmee het genezingsproces. Lees de recensies van mensen die behandeld zijn. Maak een afspraak voor een intake. Of volg Janneke op Instagram of Facebook

Foto’s Via shutterstock