Hoe ontstaat lipoedeem? Met Quadrivas Therapy behandelt Janneke deze zes indicaties: Slecht genezende wonden, chronische pijn, lipoedeem, lymfoedeem, vasculaire problemen en Quadrivas helpt ook bij revalidatie, zoals na een ongeval. In dit artikel ga ik met name in op lipoedeem.

Quadrivas laat je aderen weer werken

De overeenkomst tussen al deze ogenschijnlijk verschillende indicaties zijn de werking van je bloed, als aanvoer en afvoer van stoffen aan het lichaam. Tussen je huid en je botten zit bindweefsel, waar de aderen o.a. doorheen lopen. Met Quadrivas hebandel ik ook de huid zelf, het bindweefsel en zelfs het botvlies. De aderen doen het meeste werk voor je lichaam. Met Quadrivas is o.a. lipoedeem te behandelen, daarvoor moet je weten waar het ‘lek’ zit als je lipoedeem hebt…

Hoe ontstaat lipoedeem?

Volgens de laatste inzichten is de oorzaak van lipoedeem een verstoorde lymfe-afvoer en lekkende capillairen door zwakker bindweefsel. Wat er gebeurt is dat vocht vanuit de bloedvaten en lymfevaten lekt in het weefsel. Dit vocht wordt door suiker-koolhydraatketens (GAG’s) gebonden tot een gelei-achtige massa, en blijft zitten in het weefsel. Het bindweefsel bij lipoedemers kan extra uitrekken, en zodoende meer vocht/gelei bevatten. Het is moeilijk de geleimassa weer vloeibaar te maken, het blijft zitten in het weefsel. Dit verklaart ook het zware gevoel. Men noemt het daarom een bindweefselziekte, een SAT (subcutaneous adipose tissue) disorder. Het geeft ook een chronisch ontstekingsbeeld in het weefsel. Uiteindelijk kunnen er in het aangedane weefsel verhardingen ontstaan, dit wordt fibrose genoemd. De bekende arts Dr. Karen Herbst (VS) heeft een veelbelovend onderzoek gedaan naar het effect van Quadrivas bij lipoedeem.

Lipoedeem is wel te behandelen

Krijg je het advies dat je moet diëten, steunkousen dragen en sporten bij lipoedeem? Het helpt allemaal niet, het échte probleem wordt er niet door opgelost. Daarvoor is intensieve weefsel-manipulatie nodig. Quadrivas heeft al honderden vrouwen succesvol geholpen om het normale lichaamsgevoel weer terug te krijgen. Hier lees je meer over mij, Manueel Vasculair Quadrivas Specialist Janneke Smitstra.