Wat moet je weten over Neuralgische amyotrofie en Quadrivas? Eerst wil je dan weten wat het precies is, zo lezen we op spierfonds.nl:

Neuralgische amyotrofie is een spierziekte waarbij mensen last hebben van terugkerende pijnaanvallen, gevolgd door gedeeltelijke of volledige verlamming. De pijn treedt vooral op in de schouders, armen of handen, maar ook de benen kunnen worden aangedaan. Herstel is wel mogelijk, maar dit kan jaren duren.

Symptomen van

Neuralgische amyotrofie is een spierziekte jaarlijks tussen de 400 tot 600 mensen treft. Dit aantal ligt mogelijk hoger, omdat de ziekte niet goed of laat wordt herkend. Bij neuralgische amyotrofie neemt de spierkracht steeds verder af. Soms treden ook storingen op in de doorbloeding en het gevoel van de huid. Kenmerkend voor neuralgische amyotrofie zijn terugkerende aanvallen van pijn, gevolgd door gedeeltelijke of volledige verlamming. De pijn treedt vooral op in de schouders, armen of handen, maar ook de benen kunnen worden aangedaan. De acute fase van neuralgische amyotrofie duurt ongeveer drie weken, daarna zakt het weg. Na de acute fase houden mensen vaak last van pijnklachten. Meer dan de helft van hen krijgt last van een soort hardnekkige spierpijn en bij minimaal een kwart van de mensen komt de aanval terug. Herstel van de spierkracht kan jaren duren en is nooit volledig. De eerste symptomen van neuralgische amyotrofie ontstaan meestal op jongvolwassen leeftijd.

Oorzaak van

De oorzaak van de ziekte is nog niet helemaal duidelijk. De aanvallen worden vermoedelijk veroorzaakt doordat het eigen afweersysteem een ontsteking van de zenuwen veroorzaakt. Het lijkt erop dat de zenuwen van mensen met neuralgische amyotrofie in aanleg gevoeliger zijn voor dit soort beschadigingen. De aanvallen worden uitgelokt door zaken die het afweersysteem aan het werk zetten, zoals infecties, operaties en bepaalde medicijnen. De meeste gevallen van neuralgische amyotrofie zijn niet erfelijk, de erfelijke vorm komt minder vaak voor.

Diagnose van

De diagnose neuralgische amyotrofie wordt gesteld op basis van de symptomen, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullend onderzoek, zoals het spier- en zenuwonderzoek (EMG), door een arts.

Levensverwachting van Neuralgische amyotrofie

Mensen met neuralgische amyotrofie hebben een normale levensverwachting.

bron: spierfonds.nl

Quadrivas en Neuralgische Amyotrofie

Bij Quadrivas Clinic Harlingen zijn door de bijzondere vasculaire therapie met succes een aantal mensen behandeld voor Neuralgische Amyotrofie. Ook zenuwen kunnen namelijk genezen doordat de doorbloeding ervan weer hersteld kan worden. Alle structuren in ons lichaam, ook bloedvaten zelf en dus ook zenuwen, hebben hun eigen bloedvoorziening door kleine slagaders. Vasa vasorum en vasa servorum worden ze genoemd.

Wil je meer lezen over de expert, andere indicaties voor Quadrivas Treatment of een van de artikelen?