Hoe het zit met vergoeding voor Quadrivas Treatment? Helaas is Quadrivas niet in de basisverzekering opgenomen, en wordt dus slechts voor een deel vergoed. Goed om te weten is;

Door de Quadrivas behandeling gaat je eigen lichaam weer aan het werk. Deze total body-workout zorgt voor een volledig herstel van bloedvaten, waardoor alle weefsels beter doorbloed worden en in een goede conditie komen. Dat betekent sterkere spieren, botten en gewrichten, opbouw van collageen in je onderhuids bindweefsel. Een pittige klus voor een Quadrivas-therapeut, en ik doe dit met liefde.

Wat het succes van de behandeling zal versnellen én je kwaliteit van leven goed doet, is goed zorgen voor je lichaam. Naast de Quadrivas Treatment vraagt je lichaam om meer water, beter eten en goede beweging. Je zult langer plezier hebben van het effect van de Quadrivas behandeling door gezonder te gaan leven. Dat kan in sommige gevallen de behandelduur inkorten van 30 naar 10 behandelingen. Ongelooflijk? Nee, ik maak het mee.

Een uitgebalanceerd voedingspatroon in combinatie met leven zonder tabak en alcohol, plus voldoende beweging, maakt de behandeling effectiever en goedkoper. Je doet het natuurlijk vooràl om je beter te voelen.

Tabak en alcohol zijn lastig om mee te stoppen. In de supermarkt zie je op ooghoogte de meest ongezonde producten, soms zelfs met een ‘beterleven’ symbooltje. Daarom is het zo lastig om je goed te voelen tussen al die valse verleidingen.

Drink veel water en thee. Wandel en fiets meer, en spreek met mensen af om samen te koken met veel verse groenten.

Quadrivas komt oorspronkelijk uit Vietnam, de opleiding die ik deed heeft mijn leven veranderd. Ik werkte voorheen in het ziekenhuis op de afdeling Oncologie als verpleegkundige. Nadat ik Quadrivas behandelingen gaf in deeltijd, werd de praktijk succesvol. Zo kon ik full-time aan de slag als Manueel Vasculair Quadrivas Specialist.

Quadrivas is nog onbekend en de zorgverzekeraars van Nederland zijn niet snel overtuigd van welke nieuwe methode dan ook. Bovendien zijn er nog niet in elke stad Quadrivas therapeuten en is er ook nog geen audit-systeem om de kwaliteit van onze therapeuten te waarborgen. Aan sommige van deze zaken wordt op de achtergrond wel gewerkt, en dit geeft je een beetje inzicht in waarom volledige vergoedingen nu nog niet mogelijk zijn, hoewel de methode bijzonder effectief is en al vele levens drastisch verbeterd heeft.

De kosten voor een Quadrivas Treatment zijn €195,- per anderhalf uur, en de meeste grote verzekeraars vergoeden een deel. Meer weten? Bekijk de indicaties waarbij Quadrivas Treatment zich bewezen heeft.