Van voornemens naar nieuwe gewoontes? Onderzoekster Phillippa Lally voerde in 2009 een eigen onderzoek uit om te weten te komen hoelang het duurt om een gewoonte te veranderen of aan te nemen. Ze volgde 96 testpersonen gedurende 12 weken op de voet, terwijl zij verschillende nieuwe – grote en kleine – gewoontes probeerden aan te nemen. Conclusie?

Wat we weten over gedrag veranderen

Gemiddeld duurt het meer dan 2 maanden om je gedrag te veranderen tot het een automatisme wordt. Om preciezer te zijn: 66 dagen.

De onderzoekster concludeerde ook dat het geen kwaad kon om in de voorziene periode af en toe een uitschuiver te maken. Nieuwe of betere gewoontes aannemen is geen ‘alles of niets’-proces. De stap naar verandering is genomen, volhouden is de boodschap. Je past je leven en je gedrag aan, je gaat voor een duurzame verandering, daar mag je tijd in investeren.

Goede keuzes maken

Wil je gezond gedrag een boost geven? De Quadrivas treatment zorgt ervoor dat je beter in je vel komt te zitten. Goede keuzes maken wordt dan ook gemakkelijker. De Quadrivas behandelingen zijn intensieve manuele behandelingen, die worden gegeven door Janneke Smitstra in haar eigen praktijk in Harlingen. Wil jij je gezonde voornemens van dit nieuwe jaar een boost geven? Een pijnloos en fit lijf nodigt uit tot gezonder gedrag. Je kunt meteen een afspraak maken of je vraag stellen.

Of volg Janneke op Instagram of Facebook