Over de functie en gevolgen en wat te doen bij beschadiging van je aderen, gaat dit artikel. Je bloed moet goed kunnen stromen.

Hoe werkt Quadrivas in je vasculaire systeem?

Als je wil snappen wat er gebeurt bij een Quadrivas behandeling, dan is het belangrijk om iets te weten over de werking van je bloedvaten, ofwel je vasculaire systeem. Om haar werk van aanvoeren en afvoeren van stoffen goed te doen zijn je bloedvaten verschillend van dikte, en over de bloedvatwand is ook heel veel te leren. Verder is het belangrijk om te weten dat niet alleen je vaten, ook je lymfen (lymfatisch systeem) een taak hebben bij het aanvoeren en afvoeren van weer andere stoffen. Endotheelcellen zijn er zowel in bloedvaten als in lymfen. Endotheelcellen vormen de binnenste cellulaire bekleding van vaten en het lymfestysteem.

Het endotheel (een enkele laag van endotheelcellen) heeft direct contact met je bloed en de circulerende cellen.

Bloedvaten bestaan uit drie lagen. De buitenste laag is meestal bindweefsel en biedt structuur aan de lagen eronder. De middelste laag is glad spierweefsel, deze laag knijpt samen en verwijdt om de bloedstroom te controleren en de bloeddruk te behouden. De binnenbekleding bestaat uit een dunne laag endotheelcellen die een glad, beschermend oppervlak biedt.

Gezond endotheel maakt tientallen stoffen die ervoor zorgen dat de bloedvatwand in goede conditie blijft.

Wat als het niet goed gaat met je endotheel?

Atherosclerose is een aandoening van de binnenbekleding van de bloedvaten, het endotheel. Als het niet goed gaat, kunnen slagaders zich niet meer goed verwijden. De wand wordt dikker en het vat nauwer, en er ontstaan stugge plaques die de bloedstroom kunnen belemmeren.

Bij mensen met diabetes, hoge bloeddruk en vasculaire insufficiëntie zijn de endotheelcellen aangetast en werken ze niet optimaal. Voor deze risicogroepen kan Quadrivas Therapy een goede oplossing zijn.

Het endotheel van de bloedvaten kan hersteld worden door de Quadrivas Therapy. Anders gezegd; je bloedvaten hebben manipulatie van buitenaf nodig om weer goed te kunnen functioneren.

Technieken Quadrivas Therapy

Door diepe, zogenaamde ‘aanhaaktechnieken’ tijdens een volledige lichaamsbehandeling ‘traint’ een Quadrivas Therapeut automatisch de bloedvaten en daarmee het endotheel. Zo kan je endotheel weer doen wat het hoort te doen. De aderwand ook, het weefsel ook, en dan gaat de aan- en afvoer van stoffen ook beter.

Je bloedvaten worden weer soepel en het lichaam is zelf in staat om alle bloedvaten te herstellen. Dat zorgt ervoor dat je weer energie krijgt. Met Quadrivas herstel ik het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Wil je meer weten? Kijk gerust even rond op deze site voor een indruk van mijzelf en mijn praktijk, en voor andere indicaties waarbij Quadrias werkt.

Foto: Sobhan Joodi