Hardnekkig vet op bovenbenen, heupen, bovenarmen en onderbenen, hoe kom je er van af? Ik vertel het je in dit artikel, maar eerst vertel ik hoe je eraan komt.

Hoe kom je eraan?

Dit is wat er gebeurt in het lichaam: Hardnekkig vet is vetweefsel wat maar langzaam kan verbranden. Om vet te verbranden vindt er namelijk een natuurlijk hormonaal proces plaats. In dit proces binden bijnierhormonen (onder andere adrenaline) met speciale receptoren in het vetweefsel.

Er bestaan twee groepen receptoren in vetweefsel, de alfa en de bèta receptoren. Deze laatste is de meer actieve, die reageert op bijnierhormonen.

Vetverbranding vindt plaats wanneer de bijnierhormonen de bètareceptoren activeren in de vetcellen. Als dit proces niet of nauwelijks voorkomt, wordt er geen vet verbrand. Hardnekkig vet heeft in verhouding minder bètareceptoren dan alfareceptoren, waardoor het nauwelijks reageert op bijnierhormonen.

Een van de problemen van dit soort vet is dat dit vetweefsel ook meer oestrogeen receptoren bevat. Oestrogeen in vetweefsel veroorzaakt een versnelde aanwas van nieuw vetweefsel. Hardnekkig vet heeft een slechte doorbloeding. Dit vetweefsel bevat minder bloedvaten dan normaal vetweefsel waardoor het moeilijker is te verwijderen.

Hoe kom je aan hardnekkig vet? Er zijn veel redenen waarom mensen last hebben van dit soort vet. Zowel mannen als vrouwen kunnen het krijgen door een ongezond voedingspatroon, een slecht werkende lever of door overgevoeligheid voor bepaalde voedselbestanddelen. Toename van vetweefsel wordt ook geassocieerd met ongevoeligheid voor insuline en overconsumptie van koolhydraten.

Het eten van te veel koolhydraten veroorzaakt een overactieve alvleesklier, omdat deze meer insuline moet produceren om de bloedsuikerspiegel naar beneden te krijgen.

Hoe kom je van hardnekkig vet af? Met een crash-dieet misschien?

Hoe kom je van hardnekkig vet af? Niet door een crash-dieet, dat staat vast. Zogenaamde crash-diëten zijn funest voor het lichaam. Ze zorgen ervoor dat je later altijd méér weegt.

De tweede vetlaag die zich vormt is hardnekkiger dan de eerste. Hoe meer het lichaamsgewicht fluctueert hoe meer hardnekkig vet er ontstaat. Wat ook niet helpt: Overmatig gebruik van alcohol kan de leverfunctie aantasten waardoor afvalstoffen minder worden afgebroken.

Zo kom je wel van hardnekkig vet af

Wat werkt dan wel? Beperk de inname van koolhydraten, zorg voor een stabiel insulineniveau. Eet daarbij voldoende groenten en omega-3-vetten. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je vetverbranding omhoog gaat. Een gezondere levensstijl zal je helpen.

Hoe werkt Quadrivas om van hardnekkig vet af te komen?

Quadrivas verhoogt de spierstofwisseling en maakt het vastzittend vet los (breken) zodat het lichaam dat kan verbranden. Ook wanneer het hardnekkig geworden is.

Na een Quadrivas behandeling houd je een gezondere levensstijl daarom makkelijker vol. Boek een afspraak en ervaar hoe dit voelt!

De Quadrivas behandelingen zijn intensieve manuele behandelingen, die ik geef in mijn praktijk in Harlingen. Ben je afgevallen maar toch nog last van plaatselijke vetophopingen? Heb jij pijn die onbehandelbaar lijkt? Revalideer je van een ongeluk of operatie? Heb je Lipoedeem of Lymfoedeem, of een slecht genezende wond? Je kunt meteen een afspraak maken of je vraag stellen.

Of volg Janneke op Instagram of Facebook