Het is soms even doorbijten? Dit artikel gaat over wat je kunt verwachten bij een Quadrivas-behandeling. Veel mensen vragen zich af of ze pijn zullen voelen, en of ze dat wel áánkunnen, tijdens de behandeling. Een Quadrivas-behandeling hoort nagenoeg pijnloos te zijn. En toch kan weefsel-manipulatie soms pijn doen. Hoe komt dat? Deze pijn komt van verklevingen in het lichaam, ook wel blokkades of restricties genoemd.
Oorzaken van verklevingen
Verklevingen kunnen een fysieke en emotionele oorzaak hebben. Bijvoorbeeld door een verkeerde houding, een trauma, zieke bloedvaten, een operatie (dat stijf en strak littekenweefsel veroorzaakt) en een verkeerde beweging. Dit komt omdat het weefsel tijdens het bewegen niet goed meer mee rekt met de spieren en de huid. Je kunt het vergelijken met een surfpak dat ergens te strak zit, en dan ook nog vastgeplakt lijkt te zitten aan je huid. Au! Dat doet zeer als daar iemand aan zit. Maar het te strakke pak laten zitten is geen optie.
Behandeling van verklevingen
Verklevingen kunnen heel goed behandeld worden. De huid, de bloedvaten en het bindweefsel nemen na een Quadrivas-kuur hun normale souplesse weer aan, en voelen tegelijkertijd zacht en sterk aan.
Kort en tijdelijk
Ik behandel je in overeenstemming met wat je lichaam kan hebben. Het is alleen kort-tijdelijk pijnlijk wanneer de specifieke Quadrivas technieken worden gebruikt. Zodra mijn handen uit het gevoelige gebied weg zijn, is de pijn meteen over.
Het is functionele pijn. Tijdens de eerste behandelingen is het mogelijk dat je af en toe even op je tanden moet bijten, na een aantal keer knapt je weefsel al behoorlijk op. Dan wordt de Quadrivas behandeling ook meer ontspannen.
Je voelt dat het lichaam dit nodig heeft. Aan het eind van een kuur liggen de meeste mensen een beetje te dommelen op tafel. In het begin kunnen ze dat niet geloven wanneer hen dat verteld wordt.
Quadrivas behandeling bij…
De Quadrivas behandelingen zijn intensieve manuele behandelingen, die ik geef in mijn eigen praktijk in Harlingen. Heb jij pijn die onbehandelbaar lijkt? Revalideer je van een ongeluk of operatie? Heb je Lipoedoeem of Lymfoedeem, of een slecht genezende wond? Heb je last van Fibromyalgie of bekkeninstabiliteit? Of een andere klacht waarvan de arts zegt: “Je moet er maar mee leren leven”?
Je kunt een afspraak maken voor een behandeling of je vraag stellen. Lees je de reacties van mensen die de behandeling hebben meegemaakt? Of volg Janneke op Instagram of Facebook