Een whiplash, wat is dat eigenlijk en hoe krijg je dat?

Whiplash is het Engelse woord voor zweepslag, en kan ontstaan door een plotselinge achterwaartse én voorwaartse beweging van het hoofd, waardoor de banden en spieren in de nek uitrekken. Dit gebeurt meestal door een verkeersongeluk. Maar het kan ook ontstaan door contactsporten (zoals voetbal, hockey, rugby, enz.) en achtbanen.
Hoewel bovenstaande de meest voorkomende mogelijke oorzaken zijn, kan een whiplash op veel andere manieren toeslaan. Zelfs uitglijden en vallen kan onder de slechtste omstandigheden een whiplash veroorzaken.

Hoe weet je of je een whiplash hebt?

Het is voor een arts vaak moeilijk om vast te stellen of de klachten worden veroorzaakt door de gevolgen van een whiplash. Het letsel dat de pijn veroorzaakt is namelijk niet zichtbaar te maken op een röntgenfoto of CT-scan. De arts zal een diagnose stellen op basis van het verhaal van de patiënt over wat er is gebeurd. En ook door te kijken naar wat het niet is. Het uitsluiten van andere aandoeningen gaat door een combinatie van diagnostische tests, beeldvormende scans, fysieke en neurologische onderzoeken en meer.

Hoe lang duurt het voordat een whiplash geneest?

De meeste mensen met whiplash kunnen binnen enkele dagen of enkele weken herstellen. Ernstiger whiplash kan enkele weken of zelfs maanden nodig hebben om te genezen. Whiplash duurt het langst wanneer complicaties leiden tot chronische pijn of ontsteking in en rond de wervelkolom.

Quadrivas na je whiplash, kan dat zomaar?

Behandeling met Quadrivas kan pas plaatsvinden wanneer de behandelend arts toestemming geeft.

“Ik heb mijn leven weer terug”. Een veelgehoorde uitspraak van tevreden cliënten. Blijf niet zitten met je chronische klacht en boek een consult.