Over verouderen en je huid, of is het andersom?

Vorige maand schreef ik over de energiefabriekjes die in al je lichaamsscellen zitten. En hoe je goed voor ze kan zorgen. Mitochondriën worden via de vrouwelijke lijn doorgegeven. Je kunt ze helpen hun goede werken te doen voor je lichaamscellen, door te zorgen voor onbewerkt, vers voedsel, rijk aan anti-oxidanten en vette vissoorten. Water of thee, voldoende rust en dagelijkse beweging. De mitochondriën zitten ook in je huidcellen. Mensen met een verweerde, getaande huid zien er ouder uit. En daarover ontstond een interessante omkering in onze gedachten. Veel mensen denken dat omdat je oud wordt, je huid er ouder uitziet.

Stel dat je dat eens omdraait? Dat je huidcellen die verouderen, ervoor zorgen dat jij sneller veroudert? Interessante gedachtengang toch? Je huid is je grootste orgaan. Dit artikel gaat over goed zorgen voor je huid.

Zorgen voor je hele huid

Je huid is misschien belangrijker dan je denkt, als het gaat om je gezondheid. Je huid is het grootste orgaan. En bedenk ook, je hebt aan je buitenkant net zoveel oppervlakte aan huid als aan de binnenkant.

Je aderen liggen onderhuids. Een goede doorbloeding kun je ondersteunen door voldoende water of thee te drinken. Om de aderen heen is steun nodig. De onderhuidse lagen zijn de bedding waar je bloedvaten doorheen gaan. Ook de lymfen vervoeren hun vloeistoffen door dit onderhuidse bindweefsel heen. Ook beschermen de onderhuidse lagen je spieren en je botstructuur. Het bindweefsel vormt het grootste deel van de onderhuidse lagen en zorgt voor zowel stevigheid als flexibiliteit.

Onderhuid

Zorgen voor je huid gaat om veel meer dan alleen het insmeren van de opperhuid, en dat alleen met een olie of zalf die je ook zou kunnen opeten. Omdat je huid het grootste orgaan is, kan het geoefende oog aan de huid heel goed zien hoe het met iemand gaat. Voor een gezonde huid eet en drink je verse producten, die het liefst van rijke grond komen, zodat er veel voedingsstoffen inzitten. (Ook de conditie van je botten, aderen en spieren gaat vooruit als je op je voeding let.) Voor een goede doorbloeding en afvoer van afvalstoffen drink je dagelijks zo’n 10 glazen water. De manuele vasculaire Quadrivas therapie spoort blokkades en lekkages op die onder je huid voor kunnen komen, en maakt de weg weer vrij voor het lichaam om te functioneren zoals het bedoeld is.

Opperhuid

Bescherm je huid in de zomer tegen teveel zinvloed van zon, zee en wind. Je huid is meer dan een signaal. Het is een belangrijk orgaan. Slecht zorgen voor je huid zorgt er niet alleen voor dat je er ouder uitzíet, de huid kan het verouderingsproces zelfs aanjagen. Slecht zorgen voor je huid betekent dat het met de rest ook sneller minder gaat. Eigenlijk heel logisch als je erover nadenkt. Dit blijkt uit nieuwe inzichten, zoals beschreven in :

🇬🇧 https://www.bbc.com/future/article/20230823-the-curious-ways-your-skin-shapes-your-health

Zorgen voor je huid

Wil je meer weten over huid? Eerder schreef ik een serie over alle laagjes onder je vel. Hoe zorg je goed voor die onderhuidse lagen? Met Quadrivas natuurlijk, en ook door wat je eet en drinkt en hoe vaak je je huid in de zon laat.